قرنبيط مقلى المقاديرقرنبيطه واحده (تنقيها لونها ابيض كل ما كانت بيضا كل ما كانت طازه -
والزهرات مايكون بينها وبين بعض فراغات وتكون متماسكه وجنب بعضها)
3 بيضات
معلقه صغيره ملح
كوب صغير حليب
نص كوب ماء
تقريبا 2 ونصف ل 3 كوب صغير دقيق
نص معلقه صغيره كمون
معلقه صغيره بكنج بودر
4-5 فصوص ثوم
شبت وكسبرة وبقدونس
الطريقهالاول يزال من القرنبيطه الورق ويقطع ساقها وتتغسل
في حله واسعه على النار .. يوضع القليل من الماء المغلي ويضاف له رشة كمون و3 فصوص ثوم صحيحه
توضع القرنبيطه في الحله وترش بالقليل من الكمون وتغطي الحله وتترك لحد لما تستوي ولو احتاجت ميه اثناء السوى زودي شويه بشويه
-------------
اثناء ذلك
تجهز خلطة القلي
في كوباية الخلاط او في الكبه يوضع
البيض والحليب والماء والبكنج بودر والملح والثوم المفروم ويخلطوا
ثم يضاف الدقيق تدريجيا لحد لما تحصلي على عجينه تشبه عجينة الكريب في قوامها
ثم يضاف الخضره كلها والكمون ويخلطوا مع بعض
بعد ما تستوي القرنبيطه ..
وتعرفيها انها استوت لما تغرزي في عروقها الشوكه بسهوله
صفيها في مصفاه واتركيها تبرد شويه
طريقة القلى:
تقسمي القرنبيطه لقطع كبيره (كل عرق بالزهرات اللي فيه لوحده)
ثم تسقطيه وتغطيه بالخلطه السابقه من جميع الجهات
وبعدين تقليه في زيت حار غزير
وبالهنا والشفا