معلوماتك ايه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

معلوماتك ايه

منتدى لاى معلومه ثقافيه ادبيه فنيه تكنولوجيا علوم
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 قرنبيط مقلى للشيف الشربينى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 145
نقاط : 378
تاريخ التسجيل : 23/11/2010

قرنبيط مقلى للشيف الشربينى Empty
مُساهمةموضوع: قرنبيط مقلى للشيف الشربينى   قرنبيط مقلى للشيف الشربينى I_icon_minitimeالأربعاء يناير 19, 2011 4:37 am

البسمله3

قرنبيط مقلى

قرنبيط مقلى للشيف الشربينى 51257_1225632182

المقادير


قرنبيطه واحده (تنقيها لونها ابيض كل ما كانت بيضا كل ما كانت طازه -
والزهرات مايكون بينها وبين بعض فراغات وتكون متماسكه وجنب بعضها)
3 بيضات
معلقه صغيره ملح
كوب صغير حليب
نص كوب ماء
تقريبا 2 ونصف ل 3 كوب صغير دقيق
نص معلقه صغيره كمون
معلقه صغيره بكنج بودر
4-5 فصوص ثوم
شبت وكسبرة وبقدونس

الطريقه

الاول يزال من القرنبيطه الورق ويقطع ساقها وتتغسل
في حله واسعه على النار .. يوضع القليل من الماء المغلي ويضاف له رشة كمون و3 فصوص ثوم صحيحه
توضع القرنبيطه في الحله وترش بالقليل من الكمون وتغطي الحله وتترك لحد لما تستوي ولو احتاجت ميه اثناء السوى زودي شويه بشويه

-------------
اثناء ذلك
تجهز خلطة القلي
في كوباية الخلاط او في الكبه يوضع
البيض والحليب والماء والبكنج بودر والملح والثوم المفروم ويخلطوا
ثم يضاف الدقيق تدريجيا لحد لما تحصلي على عجينه تشبه عجينة الكريب في قوامها

ثم يضاف الخضره كلها والكمون ويخلطوا مع بعض

بعد ما تستوي القرنبيطه ..
وتعرفيها انها استوت لما تغرزي في عروقها الشوكه بسهوله
صفيها في مصفاه واتركيها تبرد شويه

طريقة القلى:
تقسمي القرنبيطه لقطع كبيره (كل عرق بالزهرات اللي فيه لوحده)
ثم تسقطيه وتغطيه بالخلطه السابقه من جميع الجهات
وبعدين تقليه في زيت حار غزير



وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ma3lomatkaih.forumarabia.com
 
قرنبيط مقلى للشيف الشربينى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» سمك بانيه للشيف الشربينى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
معلوماتك ايه :: البيت والاسره :: المطبخ :: الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى: